Gitaar

Hoe wordt een jazzgitaar bespeeld?

In de cursus jazzgitaar leer je de gitaar zowel met de vingers als met een plectrum bespelen. Door de snaar met een plectrum aan te slaan kan een luide en heldere klank geproduceerd worden.
Bij een elektrische gitaar is er een deel van de "body" (wat bij een akoestische gitaar nog de klankkast was) uitgesneden zodat de hogere frets (metalen staafjes) makkelijker bereikbaar worden. Het geluid van de snaren wordt nu niet meer versterkt door de klankkast, maar door elektromagnetische elementen of "pick-ups" die via een versterker de klank weergeven.

Drie soorten versterkte gitaren

Er zijn drie soorten versterkte gitaren: de elektrische gitaar met solid body (een typische rockgitaar), de typische jazzgitaar met een klankkast met f-gaten én de zogenaamde western- of folkgitaar.

Wat kan ik met een jazzgitaar doen?

De jazzgitaar is het instrument bij uitstek om in een pop-, rock- of jazzband te spelen.

Wat kost een jazzgitaar?

Een degelijke jazzgitaar heb je al vanaf € 300. Kiezen voor een goedkoper model houdt risico's in! Je kan te maken krijgen met allerlei problemen zoals onstembaarheid, problemen met de elementen, ... die het plezier van gitaar spelen drastisch inperken!

Wat moet je al kunnen wil je met jazzgitaar beginnen?

Het is aangewezen om al een basistechniek te hebben aangeleerd (basisakkoorden, noten weten liggen in minstens de 1ste positie), zodat het voornaamste accent kan gelegd worden op het leren samenspelen en het improviseren.

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud