18 oktober, 2018

Babbelconcert met Marc Erkens: Waar muziek echt over gaat

We krijgen hoog bezoek in MAAK! Op zaterdag 17 november (om 10u30, in de Grote Zaal) komt pianist en verteller Marc Erkens bij ons een babbelconcert geven. Hij speelt, hij vertelt en hij doet dit goed! Laat je meenemen door zijn enthousiasme en aanstekelijke vertelstijl.

Eén mens, één piano. Meer is er niet nodig om je mee te nemen ‘achter’ de muziek. Hoe gaan we met muziek om?  Waarom vinden we sommige muziek geweldig en zegt andere ons helemaal niets? Hoe zit muziek precies in elkaar? Bestaat er zoiets als slechte muziek?  Drukt muziek gevoelens uit? Of heeft ze het over nog iets anders? Hoe komt het dat wij de enige diersoort zijn die muziek maakt?  Op deze en andere vragen geeft Marc Erkens vermakelijke, leerrijke en beslist rake antwoorden. Op anderhalf uur tijd kom je te weten waar muziek, in de breedste zin van het woord, in feite écht over gaat.

Marc Erkens is pianist en opleidingshoofd muziek op de Leuvense campus Lemmens van de LUCA School of Arts. Hij werd bekend via zijn bijdrage over klassieke muziek in het programma ‘Culture Club’ op Canvas.  In 2017 won Erkens de Klara Iedereen Klassiek-Prijs.

Dit concert wordt jullie aangeboden door MAAK. Je hoeft dus niet te betalen, maar gelieve wel in te schrijven via https://goo.gl/forms/6byPZElZQ85VBKvA2.