28 januari, 2020

MAAKfestival

In de week van 17 tot 22 februari 2020 wordt MAAK een laboratorium voor alle leerlingen: de lessen van MAAK | academie worden die week geschrapt en vervangen door allerlei workshops, filmvoorstellingen, lezingen, concerten ... Onze leerkrachten werkten enthousiast een zeer ruim aanbod uit voor kinderen, jongeren en volwassenen. Daarnaast zakken heel wat autoriteiten af naar MAAK om hun expertise met ons te delen. Zo is er de lezing met Hans Op de Beeck, maar ook:

lezing: de liefde in de muziek // za 22/02: 10.30 - 12.00

 

Marc Erkens is niet voor het eerst te gast in MAAK. Hij is een fantastische spreker en muzikant, en weet als geen ander hoe de magie van muziek te ontrafelen. 'Liefde in de muziek' als thema van alle tijden. Benieuwd hoe Marc Erkens ons meeneemt op zijn tocht!

workshop: hybrid drum // di 18/2: 18.45 - 20.45

 

In deze workshop legt Jordi Geuens, drummer bij bv. Selah Sue) uit hoe je electronica (o.a. SPD-SX) kan combineren met een akoestische set en hoe hij dit toepast in zijn bands.

lezing: tussen scherf en sculptuur // do 20/2: 16:30 - 21:00

 

Waar en wanneer begon keramiek de werkwijze van schilders en beeldhouwers te veranderen? Welke stijlen, stromingen, landen en productiecentra liggen aan deze ommekeer ten grondslag? Peter Jonnaert vergelijkt zowel actuele voorbeelden als de eerste vernieuwingen in de modernistische keramiek. We ontdekken dat keramiek vandaag een volwaardig kunstmedium is geworden en een grote inspiratiebron kan zijn voor zowel tekenen, schilderen als sculpturaal en ruimtelijk denken. Een honderdtal geprojecteerde beelden illustreren de besproken kunstwerken tijdens de lezing.

Opgelet: alle activiteiten zijn gratis, maar gezien het beperkte aantal plaatsen moet je je inschrijven.

Sommige activiteiten werken verbredend, andere verdiepend - maar alle hebben ze de bedoeling om je te inspireren en te verrassen. Daarbij hoef je je zeker niet tot jouw domein te beperken: zo mag je als muzikant uiteraard een lezing over muziek bijwonen, maar waarom niet eens uit je comfortzone treden en ook een beeldende workshop meepikken? Of je als woordkunstenaar aan een dansworkshop wagen? Alle afdelingen stellen hun deuren voor je open en willen van MAAKfestival één groot feest maken. Wees dus welkom en breng gerust vrienden en familie mee!