18 september, 2019

Officiële opening MAAKlab

Knokke-Heist wil de kaart trekken van STEM: science, technology, engineering, mathematics. In dat kader werden op MAAK, Open Huis voor Kunsten, twee prachtige ateliers ingericht als MAAKlab, een innovatief en creatief lab. De ene ruimte werd een 'stofvrij lokaal' met daarin 3D-printers, computers, scanners, technologie-apparatuur… De andere ruimte is een 'stoflokaal' met daarin CNC-freesmachines, boren en houtbewerkingsmachines allerhande.
 
MAAK | academie programmeert (als enige academie in Vlaanderen!) voor jong en oud opleidingen waarin werken met deze fascinerende toestellen volop aan bod komt: MAAKatelier (8-11 jaar), MAAKlabo (12-17 jaar) en productontwerp (+18 jaar). Al wie barst van de leuke ideeën en graag concepten vormgeeft, wordt door onze enthousiaste, creatieve leerkrachten doorheen het hele ontwerpproces begeleid.
 
We stellen dit MAAKlab graag aan u voor. Van harte welkom op de officiële opening en persconferentie, in aanwezigheid van schepen van onderwijs Piet de Groote, op donderdag 26 september om 18.30 uur in MAAK (Van Steenestraat 9).