Bas

De contrabas en de basgitaar: het kloppend hart van de band!

Zowel de contrabas als de basgitaar worden bespeeld door de bassist. De bassist is meestal erg populair want hij is het kloppend hart van de band. De andere bandleden voelen zich goed omdat je hen ondersteunt met een goede "groove" en je ervoor zorgt dat de harmonie duidelijk wordt weergegeven.
Het is heel belangrijk dat je graag samenspeelt met anderen. Het hoeft dan ook niet te verbazen dat de meeste beginnende bassisten na een jaar al in een of andere groep spelen.

Hoe bespeel je de contrabas in de jazz?

De contrabas heeft een warm akoestisch geluid en heeft geen versterker nodig. Ze wordt rechtstaand bespeeld, meestal met de vingers. Je hebt dus geen strijkstok nodig. De contrabas "groeit" met je mee. In MAAK hebben we verschillende formaten.

Welke muziekgenres kan je spelen met de contrabas?

De contrabas wordt vooral gebruikt in jazz, rock and roll, rockabilly, klezmer, kleinkunst, chanson, tango, ...

Wat kost een contrabas?

Vanaf € 1500 heb je een goed instrument. Er bestaan ook contrabassen die honderden jaren oud zijn. Deze instrumenten zijn heel wat duurder. In MAAK kun je natuurlijk ook een contrabas huren!

Hoe bespeel je de basgitaar?

De basgitaar heeft een diep, elektrisch geluid. Met een versterker kun je jezelf hoorbaar maken. De basgitaar wordt bespeeld met de vingers en vooral gebruikt in pop, rock, funk, salsa, ...

Wat kost een basgitaar?

Vanaf € 300 heb je een goede basgitaar. Een versterker kost ongeveer evenveel.

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud