Muzieklabo

3 uur per week
Uurroosters | Online inschrijven
Vervolgopleiding: vertolkend muzikant | klassiek of vertolkend muzikant | jazz-pop-rock

Als leerling van 12 tot 15 jaar krijg je per week 1 uur instrument of zang en 2 uur muzieklabo. Je opteert voor klassiek of voor jazz-pop-rock.

Instrument of zang

In de instrument- of zangles worden de basisvaardigheden verder verfijnd. Je krijgt les in kleine groepjes. We laten je proeven van prachtige pareltjes muziek. Heb je een stuk dat je heel graag wil leren spelen? We begeleiden je graag op je ontdekkingstocht, maar vooral werken we aan jouw techniek, je houding en de ontwikkeling van je muzikaliteit. Een nieuwe wereld gaat voor je open...

Muzieklabo

Het muzieklabo kan veel verschillende vormen aannemen. Zo kun je voor een instrumentengroep opteren: gitaristen spelen in een gitaarensemble, blazers in een blaasensemble, strijkers in een strijkensemble, ... De pianisten en gitaristen leren in het samenspel ook improviseren en zelf muziek maken. Je leert "samenspelen". Dat klinkt eenvoudig, maar toch is het iets bijzonders: samen een inzet geven, in hetzelfde tempo spelen of ervoor zorgen dat je de medespelers niet overstemt... Samenspelen is ook buitengewoon plezierig en een van de mooiste vormen van muziek maken!

Andere opties zijn een orkest, popkoor, jeugdkoor Rondinella (jongeren) en Vocaal+ (volwassenen). Bij dat laatste vormen liederen het vertrekpunt om te musiceren, te variëren, te improviseren... Kenmerken van die liederen worden gelinkt aan andere composities doorheen tijd en ruimte. Vocaal+ biedt een steeds bredere kijk op muziek, zonder begrenzing.

Natuurlijk kunnen leerlingen jazz-pop-rock ook in een combo of de bigband terecht.

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud