Tekenkunst

8 uur per week
Uurroosters | Online inschrijven

In het atelier tekenkunst stimuleren we de visuele waarneming, het ontwikkelen van eigen creaties en het uitdrukken van je innerlijke verbeelding. Niet alleen als studie en de voorstelling van de waarneming, maar ook als reflectie van een mentaal proces, een visuele neerslag van de verbeelding.

Binnen het traject tekenkunst staat het beeldend onderzoek én experiment gelijkwaardig centraal. Door middel van opdrachten ontwikkel je vaardigheden. Je beeldend onderzoek wordt zowel individueel als in groep regelmatig besproken en bevraagd.

Je verrast jezelf met de tekeningen die vanuit je hoofd, je herinnering, je verbeelding, op papier verschijnen. Of voert opdrachten uit vertrekkend vanuit de visuele waarneming. Tekenen naar objecten, stillevens, ruimte,  foto, licht, inhoudelijk thema.

Leerlingen onderzoeken verschillende dragers en formaten. Je tekent gigantisch, op muren en plafond ter afwisseling van schetsboek of papier, maar evengoed op objecten, of zet lijnen om naar grafische technieken zoals lino en ets. We werken met alle mogelijke tekenmaterialen en technieken: potlood, houtskool, stift, inkt, verf en krijt ...

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud