Vertolkend muzikant | klassiek

2 uur per week
Uurroosters | Online inschrijven
Vervolgopleiding: Creërend muzikant | klassiek

Je volgt 1 uur instrument of zang en 1 uur muziektheorie OF 1 uur begeleidingspraktijk OF 1 uur groepsmusiceren OF 1 uur kunst & cultuur.

Instrument of zang

Je krijgt instrument- of zangles in kleine groepjes. In de vierde graad bouwen we verder je repertoire uit en besteden we aandacht aan het uitdiepen van je muzikaliteit. De ultieme doelstelling is in je laatste jaar een aantal stukken met muzikale overtuiging en plezier op een podium te brengen.

Groepsmusiceren/begeleidingspraktijk

In groepsmusiceren vormen we ook ensembles met verschillende soorten instrumenten. Het samenspel met ‘andere’ instrumenten is een belangrijke meerwaarde in je opleiding. In MAAK hebben we naast de kleinere ensembles ook een aantal grote ensembles zoals een orkest, een popkoor, een saxofoonensemble, een gitaarensemble ... Leerlingen zang kunnen terecht in het jeugdkoor Rondinella (jongeren) of in Vocaal+ (volwassenen). Bij dat laatste vormen liederen het vertrekpunt om te musiceren, te variëren, te improviseren... Kenmerken van die liederen worden gelinkt aan andere composities doorheen tijd en ruimte. Vocaal+ biedt een steeds bredere kijk op muziek, zonder begrenzing.

Muziektheorie

Je kan ook opteren voor het vak muziektheorie. Deze cursus bouwt verder op optie muziek schrijven van de derde graad. De aanpak wordt hier echter veel persoonlijker met aandacht voor de wensen en interesses van elke student. In dit filmpje vertellen de leerlingen over hun ervaringen.

Kunst & cultuur

Wil je ontdekken wat uniek is aan de werken van Bach, Mozart, Beethoven of Chopin? Hou jij van klassieke muziek en wil je meer weten over grote componisten en hun tijd? Dan is de cursus kunst & cultuur zeker iets voor jou! Via het beluisteren en het analyseren van muziekfragmenten schetsen we de tijdsgeest waarin de componist werkte en leggen we linken tussen de beeldende kunsten, de filosofie en de literatuur. Regelmatig gaan we naar concerten die we in de klas voorbereiden en nabespreken.

 

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud