Altviool

Donkere, diepe klank. Ik ben noch viool noch cello, een rare snuiter die in het orkest bemiddelt tussen de hoge en de lage instrumenten.De altviool is het grotere broertje van de viool. De altviool heeft een lagere klank, maar wordt op dezelfde wijze bespeeld als de viool.

De altviool is een strijkinstrument. De linkerhand bespeelt de vier snaren, de rechterhand en -arm hanteren de strijkstok. De altviool wordt zacht tussen kin en schouder geklemd. Er bestaan altviolen in verschillende formaten, naargelang de grootte van de altist(e).
Altviool en strijkstok worden weggeborgen in een vioolkist.
Met een altviool kun je terecht in een strijkensemble, een orkest, een kamermuziekgroep, een jazzensemble, een folkgroep, ...

De altviool is gemiddeld 73 cm lang, dat is 13 cm langer dan een viool. Dankzij de grotere afmetingen kunnen er lagere tonen op gespeeld worden.
Er zijn véél minder altviolisten dan violisten. De orkesten smeken om altviolisten! Collega-muzikanten zijn soms niet zo lief voor de altviolisten, want er bestaan heel wat moppen over hen. Vroeger waren het vaak afgedankte violisten die altist werden, maar dat is nu niet meer zo. Het is een volwaardig instrument geworden met een mooi repertoire.

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud