Hoorn, trombone en tuba

De hoorn heeft een unieke vorm! "Ontrold" is hij wel 4 meter lang! Hij heeft een warme, fluwelen klank. De trombone is een grote trompet met een schuif, maar dan wel met lagere tonen. De tuba is de reus onder de koperblazers, met de laagste toon.

De trombone bestaat uit twee uitschuifbare buizen. De hoorn is een verbeterde versie van de jachthoorn. De tuba (of bariton) is een lange buis die verschillende keren geplooid is. De klankkleur is zeer zacht.

Het zijn allemaal instrumenten waar je lucht in moet blazen via een mondstuk. De trombone heeft een uitschuifbare buis met gemakkelijk aan te leren posities; de verschillende tonen bereik je door de buis in en uit te schuiven. Bij hoorn en tuba worden de verschillende tonen gevormd via vingertoetsen.

Deze instrumenten worden opgeborgen in een kist. Er bestaan handige draagzakken waarmee het mogelijk is het instrument op de fiets mee te nemen.

Binnen de academie kan je terecht in het harmonieorkest, maar je kan ook kamermuziek spelen in verschillende bezettingen: trio, kwartet, kwintet. Buiten de academie vind je het harmonieorkest, de fanfare, de brassband, ... Men kort deze drie ensembles vaak af tot Hafabra.
De stijlmogelijkheden zijn onbeperkt, gaande van klassiek en lichte muziek tot pop en jazz.

Kopen of huren?
De prijs voor een trombone varieert tussen € 400 en € 1500. Een hoorn kan je kopen vanaf € 700.

De academie beschikt over meerdere trombones en enkele hoorns die kunnen gehuurd worden. Voor de andere instrumenten kan je terecht bij de muziekwinkel; je kan ze eventueel huren via een fanfare of een leraar.

De koperinstrumenten worden opgedeeld in twee groepen: scherp koper (trompet, trombone) en zacht koper (hoorn, tuba).

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud