Slagwerk

Klinkende keteltrommen, ratata en boem-boem-boem, ting en ping!Het drumstel bestaat uit verschillende soorten trommels. De xylofoon bestaat uit allemaal houten staafjes van verschillende grootte op een rij. De pauken zijn grote ketels naast elkaar. Bovendien is er dan nog heel wat "klein" slagwerk waar we ons pas later in verdiepen.

Het drumstel wordt met trommelstokken bespeeld. De xylofoon wordt bespeeld met allerlei stokjes voorzien van zachte tot harde bollen en de pauken met allerlei zachte stokken.

Het drumstel en de xylofoon kunnen gedemonteerd worden om vervoerd te worden. Pauken worden niet door de leerlingen aangekocht. Naar de les moet je enkel je stokken meebrengen. Er bestaan ook digitale drumstellen (met koptelefoon), waardoor de muzikant "geluidloos" kan leren drummen.

Binnen de academie is er het slagwerkensemble, jazzensemble en uiteraard het harmonieorkest. Buiten de academie is de keuze onbeperkt: jeugdorkest, fanfare, harmonie, big band, enz... Een slagwerker kan overal terecht: klassiek, musical, pop, rock, jazz, ...

Maak je geen zorgen over het geluid, dat valt erg mee: alle trommels kunnen gedempt worden, je speelt geen uren per dag en je kan ook zacht drummen.

Kopen of huren?
Een nieuw drumstel kost minstens € 750. Een nieuwe xylofoon kost gemakkelijk € 1300. Pauken worden niet aangekocht.
De academie verhuurt geen slagwerk. In sommige muziekwinkels kan je slagwerk huren met het systeem van huurkoop waarbij de reeds betaalde huurprijs afgetrokken wordt van de aankoopprijs.
Je kunt, mits een kleine bijdrage, komen oefenen op instrumenten van de academie.

Het slagwerk bevindt zich helemaal achteraan in het orkest. Rara, hoe zou dat komen?
Het woord "xylofoon" is afkomstig uit het Grieks: "xylos" betekent "hout" en "foonè" wil zeggen "stem, geluid".

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud