Slagwerk

Wat is een drumstel?

Het drumstel bestaat uit verschillende soorten trommels (basdrum, floor-tom, snaredrum en tomtoms) en hihat cymbalen.
Het grote verschil tussen een rockdrumstel en een jazzdrumstel is de grootte van de basdrum: een jazzset heeft meestal een kleinere basdrum. Die kleinere maten zijn te verklaren door het feit dat een jazzdrummer meestal samenspeelt met muzikanten die akoestische instrumenten bespelen (contrabas, piano, saxofoon) en bijgevolg stiller moet spelen dan een rockdrummer. Om die reden speelt een jazzdrummer dikwijls met brushes (soort van borsteltjes) i.p.v. stokken.

Hoeveel kost een drumstel?
Een beginnersset kan je al kopen voor € 500 (inclusief cymbalen en statieven).

Hoe kan je leren drummen?
Met een beetje talent kan je al na een paar lessen enkele popritmes spelen. De grootste moeilijkheid bij het leren drummen is het ontwikkelen van onafhankelijkheid tussen de verschillende ledematen. Een half uurtje oefenen per dag is de boodschap!

Wat kan je doen om de geluidsoverlast te beperken?
Je kan altijd je drumstel dempen met speciale rubber matten op de trommels en cymbalen. Of je kan ook een elektronische drumstel kopen.

Wat kan je als drummer doen?
In pop- en jazzmuziek gaat het vooral om het samenspelen met andere muzikanten. Als drummer kan je in allerlei soorten bandjes en groepen aan de slag: in een rockband, een jazzcombo, een covergroep, een bigband, ...

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be

Gerelateerde inhoud