Zang

Waar werk je op tijdens de lesssen pop&jazz-zang?
Techniek: je leert een goede zanghouding, de ademhaling, de overgang van borst- naar kopstem, de buik- en rugsteun en het verbreden van je klankkleur.
Repertoire
: je maakt kennis met zangers/zangeressen als Billie Holiday en Frank Sinatra (vertegenwoordigers van de oude jazz), Jamie Lidel en Norah Jones (modernere jazz), Sting en Aretha Franklin (soul en pop).
Improvisatie
: je leert eenvoudige akkoordenschema’s volgen, melodische en ritmische zinnen maken, een vlot scatvocabulaire ontwikkelen, pauze leggen tussen zinnen en creatief denken rond een gegeven lied.
Podiumuitstraling
: in de spiegel kijken naar jezelf, werken op houding en uitstraling, op een podium staan.

Wat kan ik met pop&jazz-zang doen?
Je kan in een koor of een covergroepje zingen, zelf nummers schrijven, een eigen groepje maken of backingsvocals zingen.

Wat kost een microfoon en een kabel?
Een goede micro heb je al voor € 100, een kabel kost ongeveer € 20. Het aanschaffen van een zangversterker is niet verplicht. MAAK heeft zelf goede versterkers om te gebruiken in de les.

Wat moet je kunnen wanneer je met pop&jazz-zang begint?
Eerst en vooral moet je graag zingen. Ten tweede mag je niet verwachten dat je alleen maar ‘liedjes’ zingt. We werken ook op techniek, klankkleur en emotie. En last but not least: een goed gehoor is een must!

Contact

Open Huis voor Kunsten Van Steenestraat 9 8300 Knokke-Heist

Openingsuren

050 63 08 50  maak@knokke-heist.be http://maak.knokke-heist.be